• Home
  • Over
  • Aanbod
  • Portfolio
  • Contact

Aanbod

Philip Meersman is een Brussels multitalent: kunstenaar, onderzoeker, presentator, moderator en literaire duizendpoot.

Hij maakt van elk cultureel evenement, workshop of literaire performance een werk op maat.

Hij kan putten uit een wereldwijd netwerk in de literatuur-, kunst- en muziekwereld.

Aanbod

Auteur

Philip schrijft poëzie. Zowel voor het podium als voor publicatie op papier. Daarnaast schrijft hij ook artikels over poëzie in al haar verschijningsvormen. Hij publiceerde wereldwijd in verschillende talen en tijdschriften.

auteur

Curator - Programmator

Met 20 jaar internationale ervaring in culturele programmatie, zorgt Philip voor unieke publiekservaringen, van intieme locaties tot grote festivals, met focus op poëzie, performance en circusvoorstellingen.

Artistiek Manager

Moderator

Philip garandeert een unieke en boeiende ervaring voor uw publiek. Eerder stond hij met zijn vakkundige meertalige moderaties op Europese podia, internationale boekenbeurzen en prestigieuze festivals.

Moderator

Workshop facilitator

Philip biedt als workshop-facilitator unieke, op maat gemaakte workshops in poëzie (500+ oefeningen onmiddellijk beschikbaar), kunstgeschiedenis (barok, avant garde, visuele poëzie), subsidiedossiers voor socio-culturele organisaties schrijven en meer, in het Nederlands, Engels of Frans en dat wereldwijd of in uw organisatie.

Workshops

Performer

Boek Philip Meersman voor een unieke, interactieve en artistieke reis door poëzie, kunst en experimentele XR-ervaringen. Hij creëert samen met zijn publiek opwindende performances wereldwijd, zowel instant-poëzie samen met zijn publiek of met eigen werk. Een betoverende en onvergetelijke toevoeging aan uw evenement! 

Performances

Maker - Componist - Regisseur

Philip onderscheidt zich als maker, componist en regisseur door zijn locatiegebonden, meeslepende en participatieve voorstellingen met kernwaarden als dadaïsme, surrealisme, immersie en betrokkenheid. Hij maakt klankpoëzie, muzikale soundscapes en disciplineoverschrijdende theater-, circus- en performances. 

Theatermaker – Regisseur

Academisch researcher

Philip onderzoekt de grenzen van literatuur, visuele en klankpoëzie, noise en installatiekunst. Hij schreef een academische definitie van poëzie, ontwikkelde een toolbox om visuele en orale poëzie te analyseren en te beschrijven aan de hand van transdisciplinaire methoden. Momenteel wil hij met XR-technologie een  immersieve totaalervaring voor zijn publiek creëren.

Academische Research

Consultant

Philip ondersteunt socio-culturele organisaties bij het stroomlijnen van hun opdracht, missie en kernwaarden, schrijft subsidiedossiers en programmeert i.s.m. zijn opdrachtgever. Zijn wereldwijd netwerk omvat visuele, klank en orale poëzie, XR-performance, muziek, beeldende kunst en circuskunsten. Dit netwerk stelt hij graag ter beschikking van uw organisatie.

Consultancy

Boeken

“This is Belgian Chocolate: Manifestations of Poetry” (Three Rooms Press, NY, NY, USA, 2014, ISBN: 9781941110010)

“There Is Blue Somewhere” (Cyberwit, Allahabad, India, 2020, ISBN: 9789390202966)

“Het Omstandereffect” (Boekscout Uitgeverij, Soest, Nederland, 2023, ISBN: 9789464896381)

“Manifest voor de poëzie”, Uitgeverij Contrabas, Nederland, 2012, ISBN: 9789079432639

boeken

Philip Meersman: uw sleutel tot een wereld van mogelijkheden.

Philip Meersman is een Brussels multitalent: kunstenaar, onderzoeker en literaire duizendpoot. Met zijn XR-poëzie experimenteert hij met visuele, talige en performance elementen. Als ervaren teamspeler en cultureel expert staat hij garant voor unieke, grensverleggende projecten. Met een uitgebreid wereldwijd netwerk in de literatuur-, kunst- en muziekwereld, is hij dé persoon om in te schakelen voor uw culturele evenementen, workshops of literaire performances. Philip is een veelgevraagd spreker en moderator op internationale poëzie-evenementen en heeft een indrukwekkende lijst van publicaties op zijn naam staan. Als workshopbegeleider biedt hij creatieve en inspirerende sessies aan voor zowel volwassenen als jongeren, van poëzie schrijven en performance technieken over kunstgeschiedenis tot subsidiedossiers schrijven.

Ontdek meer

Portfolio

Van op maat gemaakte gedichten en lezingen tot projectcoördinatie en jurylidmaatschap – ontdek hier Philip Meersmans diverse portfolio.

boeken
Consultancy
Performances
Academische Research
Artistiek Manager
Workshops

Sfeerbeelden