• Home
  • Over
  • Aanbod
  • Portfolio
  • Contact

Over philip

Philip Meersman, Belgische meertalige dichter/performer (Jette), verlegt de grenzen van poëzie, puttend uit actualiteiten, sociopolitieke en milieuthema’s. Hij geeft wereldwijd les in avant-garde, visuele en performance poëzie, cureert Poetryfest.brussels, en coördineert de World Poetry Slam Organization. Met een achtergrond in Archeologie & Kunstgeschiedenis onderzoekt Meersman visuele poëzie en transformeert deze naar meeslepende virtuele ervaringen in zijn PhD-onderzoek aan AP Hogeschool Antwerpen. Boek hem voor prikkelende poëzievoorstellingen, inzichtelijke lezingen, en vernieuwende workshops.

Portfolio

Van op maat gemaakte gedichten en lezingen tot projectcoördinatie en jurylidmaatschap – ontdek hier Philip Meersmans diverse portfolio.

boeken
Performances
Academische Research
Artistiek Manager
Workshops
Consultancy

Wat kan Philip Meersman voor jouw organisatie betekenen?

Een gedicht op bestelling, lezing, performance of workshop? Het project management of artistieke coördinatie van jouw cultureel project, jurylid voor jouw open call, deelname aan een residentie, een projectdossier schrijven of editen?

Ontdek meer

Een moderne Mozes is aan het woord, een stem die roept om recht.

Marijntje Gerling

,

literair criticus, Meander magazine, Nederland

Philip is een gepassioneerde dichter en poëzieliefhebber, hij gaat altijd dat extra stapje verder om fantastische dingen te laten gebeuren.

Marija Bliznac

,

Noors-Bosnische dichter en auteur

De beste moderator van de FIL Guadalajara 2023

Sara Búho

,

dichter, blogger, Spanje

Ik kan zeggen dat Philip Meersman zorg, organisatorische vaardigheden, improvisatie indien nodig, humor, ernst, evolutie (…) toont, vastberaden om poetry slam wereldwijd te doen groeien, ontwikkelen en populariseren.

Hrvoje Mimica

,

slam dichter en Kroatisch nationaal kampioen poetry slam, Kroatië

Meersman is een dichter van alle terreinen. (...) Hij heeft geen kring of club opgericht maar de wereld ingericht.

marc tiefenthal

,

dichter essayist, Sint-Niklaas

(Weinigen) waagden zich aan de taalrollercoaster van de man die zichzelf ziet als iemand met een lepel in zijn hoofd.

Yves Joris

,

dichter and literair criticus, België

Een uitbundigheid aan voorstellen, een pertinente visie op complementariteiten, een levendig en uitgebreid geheugen en netwerk waardoor hij verrassende en relevante verbanden kan leggen.

Brigitte Dreyfuss

,

TV & Radio: van productie tot presentatie. Strategie, marketing en communicatie: expert en adviseur.

Philip Meersman maakt van poëzie een spektakel, een spel, plezier... Een minstreel van de 21ste eeuw, hij betovert, fascineert en amuseert tegelijkertijd met geestigheid en inspiratie.

José Maria Paz Gago

,

dichter, schrijver en cultureel organisator

Philip Meersman belichaamt het beste van de nieuwe poëzie en de nieuwe visuele poëzie.

Willard Bohn

,

professor emeritus en auteur van Reading Visual Poetry, Verenigde Staten van America

drs. Meersman gaf een inspirerende presentatie over wat het betekent om een dichter te zijn en de manieren waarop dichters hun boodschappen overbrengen. (...) Hij gaf ook een opzwepende uitvoering van zijn gedichten. Onze studenten waren geboeid door de energie van zijn optreden en diep geraakt door de krachtige boodschappen die werden overgebracht.

Eleni Kallitsi

,

Hoofd Engels, De Junior and Senior School, Nicosia, Cyprus

Ik ben ervan overtuigd dat Philip een variant is van dokter Jekyll en meneer Hyde. Aan de ene kant is hij methodisch, georganiseerd, lineair in zijn aanpak en gedrag, met een sterke drang om alle puntjes op de i te zetten. Maar eenmaal op het podium, of het nu als dichter, acteur, performer of anders is, komt zijn meneer Hyde tevoorschijn om te spelen. En hij laat zich niet beperken door beperkingen, vooroordelen of normen.

Mario Van der Meulen

,

CX UX Design | Betekenisvolle Innovator & Strateeg

Ik heb Philip altijd ervaren als iemand die een hoog niveau van professionaliteit combineert met een gezonde dosis realisme en humor.

Gert De Mecheleer

,

oud-collega, België

Philip is betrokken, beschikbaar en werkt echt als een teamspeler. Zijn passie, nauwgezetheid, openheid en humor maken hem een positieve leider met wie het waardevol is om samen te werken.

Marie-Claude Joannis

,

Dichter, artiest, regisseur en organisator